Tässä aikani kuluksi kokeilin tehdä mallia.

Patalappu jossa olisi kirjovirkattu kiinalainen merkki "Koti"

574737.jpg

Mallista tuli tällänen koko 30x30

574738.jpg

Tähän samaan voisin taas vastailla kommentoineille:

Neulontaa olen jonkin verran opetellut, sen verran että patalapun saisin kudottua mutta en paljoa muuta.. Aika hidas ja kömplelö neuloja olen, tarkoitus kyllä olisi tuotakin opetella jossain vaiheessa hiukan enemmän. Vaimoni on minua etevämpi kutoja =)

Niin kyllä tuota kasvatus puoltakin hiukan ajattelin kun tätä blogia pistin pystyyn, kun itsekkin olen pikku-poikana ja vähän isompanakin seuraillut äitini käsitöiden valmistumista. Tuntui jotenkin kummalliselta miten suorasta langasta syntyi milloin mitäkin käsitöitä. Uteliaisuus pisti kokeilemaan kun lanka ja virkkuukoukku oli siinä käden ulottuvilla. Yllätti se aluksi miten hankalaa sitä oli tehdä, hidasta ja kankeaa.. Jokunen vuosi sitten kokeilin tehdä pipoa mutta se jäi puoliväliin kun nuoren miehen kiinnostus lopahti. Sitten viimme vuonna opettelin kutomista, Vaimoni kanssa tehtiin kummi-lapselle tilkuista torkkupeitto.. Yksin sitä en valmiiksi olisi saanut koskaan..

Sitten tämän vuoden puolella piti taas kokeilla virkkausta ja nyt se lähti sujumaan ja hyvällä syyllä voin todeta olevani koukussa =).

Mulle on käynyt juuri niin niinkuin monelle käsitöitä tekevälle, edellinen työ on vielä kesken kun jo mieleen nousee idea ja tarve mitä tehdä seuraavaksi..

Terveisin Kapteeni

Lisäys:

Ohjeet mallintamiseen Photoshopilla

Photoshoppiin ensiksi avaan tyhjän pohjan 16 pikseliä x 16 pikseliä ja piirrän 1 pikselin paksuisen viivan oikeaan laitaan ja alalaitaan.

Tämän jälkeen Edit/ define pattern..  jolloinka photoshop tekee ruudukko patternin.

valitaan uusi pohja johon liitän kuvan mistä haluan mallintaa mallia

valitsen kannun , vaihdan ylälaidasta foreground asetuksen Patterniksi. selaan oikean patternin.

Teen uuden tason kuvan päälle ja täytän sen ruudukko patternilla.

Näin saan ruudukon kuvan päälle.

sitten vain alan täyttämään ruudukkoa halutuista kohdista.

Voi olla että meni hiukan "hepreaksi" mutta toivottavasti tuosta oli jotain apua.

Lisään vielä tänne osoitteen josta voit ladata photoshoppiin tekemäni 25 x 25 ruudukko pohjan. Mikäli et itse onnistu ruudukkoa tekemään
http://www.psdnow.com/download/file/HBC7SJh6fa/